طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی


این سبزی پلو و ماهی معروف شب عید ایرانیان رسم است اما در منطقه های مختلف متفاوت است.

امروز در تهران و برخی شهرهای مرکزی ایران، سبزی پلو ماهی خوردن در شب نوروز و رشته پلو در روز نوروز رسم است، و شاید بتوان گفت که غذای خاص نوروز در این منطقه است. ” پلو ” در شهرهای مرکزی و کویری ایران ( می توان گفت غیراز گیلان و مازندران در همهً شهرهای ایران ) تا چندی پـیش غذای جشن ها، غذای مهمانیو نشانه رفاه و ثروتمندی بود. و این ”بهترین ” غذا، خوراک خاص همهً مردم – فقیر وغنی – در شب نوروز بود.

و اما طرز تهیه سبزی پلو با ماهی:

Image result for ‫سبزی پلو با ماهی‬‎

مواد لازم:

برنج = ۳-۴ پیمانه سبزی پلو ( تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید ) = ۵۰۰ گرم نمک – روغن = به مقدار لازم

طرز تهیه سبزی پلو شب عید  :

برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب سرد و نمک خیس کنید .

در قابلمه مناسبی تا یک سوم آب بریزید و یک قاشق غذا خوری نمک اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید . بعد برنج را اضافه کنید و بسته به نوع برنج بعد از حدود ۶-۸ دقیقه برنج را آبکش کنید .

سبزی را که شسته ، خشک کرده و کاملا خرد کرده اید ، داخل همان آبکش ، خوب با برنج مخلوط کنید ؛ طوری که برنج له نشود .

کف قابلمه را بهدلخواه سیب زمینی ورقه شده یا نان لواش بچینید و مخلوط سبزی و برنج را داخل آن بریزید .

بعد نصف استکان مخلوط آب جوش و روغن روی آن بریزید و برنج را دم کنید .

حدودا ۴۵ دقیقه زمان برای دم کشیدن برنج لازم است .

و بعد همراه با چاشنی مورد نظر ( ماهی ، ماهیچیه ، تن ماهی یا … ) سرو کنید .

نکته :

دقت کنید سبزی را قبل از خرد کردن خوب خشک کنید تا هنگام خرد کردن آب نیندازد .

اگر مقداری سیر تازه هم به این سبزی اضافه کنید ؛ به طعم و بوی خیلی بهتری میرسید .

سعی کنید در انواع غذاهایی که نیاز به سبزی دارند ، از سبزی تازه استفاده کنید .، نگهداری سبزی در فریزر طبق شرایط خاصی ، این مشکل را بر طرف میکند .

تعدادی از آن شرایط خاص : نگهداری کمتر از ۵ ماه در فریزر ، نگهداری در کسیه هایی با درب های محکم و ضخامت بیشتر از کیسه های معمولی ( اصطلاحا زیپ کیپ ) برای حفظ بیشتر خواص سبزی ها ، اطمینان از کاملا خشک بودن سبزی ها هنگام فریز کردن و …

اندازه قابلمه

برای انواع پلو ، بهتر است به اندازه سه برابر کل حجم مواد باشد ، تا برنج جا برای قد کشیدن و دم کشیدن داشته باشد . اگر جای برنج خیلی تنگ باشد ، برنج اصطلاحا خمیر میشود .

این پلو برای افراد مبتلا به چربی خون بالا ، و بیماری های قلبی و پرفشاری خون ، به هیچ وجه ضرر ندارد و خیلی هم مفید است . سعی کنید در برنامه غذایی خود جای ثابتی برای این غذا ( با چاشنی های مختلف ) داشته باشید . به خصوص اگر سیر تازه و شوید آن زیاد باشد . اگر مایل بودید این پلو را به صورت کته تهیه کنید ( یک دمی ) هنگامی که آب جوشید و برنج را به آب اضافه کردید چند دقیقه صبر کنید و بعد سبزی را داخل برنج بریزید و بعد از کشیده شدن آب برنج کمی روغن روی آن بریزید و برنج را دم کنید .

اندازه آب برای کته معمولا با این فرمول محاسبه میشود :

در ازای هر یک پیمانه برنج ، یک و نیم پیمانه آب .

بر خلاف آنچه مرسوم است ؛ هنگام تهیه کته ، صبر کنید آب بجوشد بعد برنج را به آن اضافه کنید .

اگر طبق روش مرسوم قبل از جوشیدن آب ، برنج را در آن بریزید ،

کته حاصله هم چیزی شبیه کته های که احتمالا تا به حال دیده اید میشود

ولی اگر بعد از جوشیدن آب برنج را اضافه کنید ، برنج زنده تر میماند و خرد و خمیر نمیشود .

طرز تهیه 15 نوع شیرینی خوشمزه و ساده برای عید
دریافت کتاب
دریافت جدیدترین محصولات ما