طرز تهیه شیرینی قرابیه پرتقالی شیرینی مخصوص عید نوروز

طرز تهیه شیرینی قرابیه پرتقالی شیرینی مخصوص عید نوروز


قرابیه (به ترکی آذربایجانی: قورابیه) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین ؛شهرستان مراغه و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص تبریز و زنجان به شمار می‌رود.

 

 

قرابی گردویی (در زنجان آن را گیرداکان قلاویه سی می نامند) گونه‌ای از این شیرینی است که در زنجان پخته می‌شود.

 

 

این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر وسفیده تخم مرغ و پسته درست می‌کنند. در قرابیهٔ پسته‌ای در تزیین روی شیرینی بجای بادام، مغزپسته به‌کار می‌برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه قرابیه پرتقالی Orange cakes

۲ عدد تخم مرغ

۱۲۵ گرم مارگارین یا کره

۱/۵ لیوان شکر

۱ پاکت بکینگ پودر (۱۰ گرم و یا ۲٫۵ قاشق چای خوری)

رنده پوست ۱عدد پرتقال

آب یک پرتقال

آرد به مقدار لازم

۱ لیوان شکر برای غلتاندن در آن

طرز پخت قرابیه پرتقالی

ابتدا کره را مدتی در دمای محیط بگذارید. سپس تخم مرغ ، روغن ، شکر را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.

کره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. بعد آب پرتقال و رنده پرتقال را اضافه می کنیم.

آرد و بکینگ پودر الک شده را با کنترل و کم کم اضافه کنید. اگر آرد زیاد بریزید قرابیه خشک می شود.

خمیر نرمی مثل نرمه گوش بدست آورید. بعد از خمیر شیرینی، به اندازه گردو برداشته گرد کنید و رویش را در شکر بغلتانید.

داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید. در فر ۱۸۰ درجه تا زمانیکه روی قرابیه کمی سرخ شود بپزید.

بعد از سرد شدن شیرینی قرابیه پرتقالی آنها را از سینی بردارید.

نوش جان

منبع:پیج زهرا , مجله تصویر زندگی

طرز تهیه 15 نوع شیرینی خوشمزه و ساده برای عید
دریافت کتاب
دریافت جدیدترین محصولات ما