مسرورچهر: دمنوش بادرنجبویه ضدافسردگی و ارامش بخش است

متخصص طب مکمل:جوشانده گیاهان دارویی یکی از روش‌های سنتی در استفاده از خواص آنان است. اما مطالعات اخیر محققان نشان داده است که جوشاندن گیاهان دارای خواص دارویی موجب از بین رفتن برخی از مواد آن‌ ها می ‌شود

مسرورچهر: دمنوش بادرنجبویه ضدافسردگی و ارامش بخش است

به گزارش حکیم نیوز: استرس و عصبانیت جز عواملی هستند که رادیکال ‌های آزاد را فعال کرده و به جان بدن می ‌اندازند. پس لازم است افراد ماده ای مصرف کنند که آرامش را به بدن بازگرداند. گیاه بادرنجبویه یکی از آن گیاهان آرام ‌بخش است که روی سیستم عصبی تأثیر گذاشته و باعث آرامش می‌شود. محمدرضا مسرورچهر پزشک و متخصص طب مکمل در اینباره اظهار کرد: این گیاه در بازار تحت عنوان ملیس شناخته می ‌شود و یکی از مشخصه ‌های آن برگ‌ هایی دارای عطر و بوی خوش، شبیه به لیموست.

به گفته این متخصص طب مکمل مزاج ملس گرم و خشک و گیاهی مقوی برای قلب و تقویت کننده مغز و حافظه است و موجب تیز شدن حواس پنجگانه می‌ شود.

وی تصریح کرد: مصرف مداوم دم کرده ملیس خواص آرام بخشی دارد. همچنین برای تهیه دمنوش ملیس کافیست حدود یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری از گیاه ملیس را در لیوان بریزید و پس از ریختن آب جوش در لیوان، درب آن را ۱۰ دقیقه بگذارید و از صافی رد کنید. مصرف این دمنوش با عسل یا شکر اثرات مثبت فراوانی دارد.

به اعتقاد مسرورچهر یکی از مهمترین و بهترین خواص ملیس رفع غم ‌ها و افسردگی ‌هاست؛ همچنین دمنوش ملیس وسواس‌ های فکری را از انسان دور می ‌کند و کمک می‌کند، فرد به آرامش برسد.

این پزشک طب مکمل با بیان اینکه خواب در آرامش انسان نقش بسیار مهمی دارد، گفت: دمنوش ملیس با مخلوطی از گل گاوزبان و اسطوخودوس به معجونی خواب آور تبدیل می ‌شود.

وی با اشاره به اینکه گیاه بادرنجبویه توانایی رویش در جاهای مختلف را دارد، خاطرنشان کرد: این گیاه شناخته شده بوده و مورد استفاده همگان قرار می‌ گیرد، اما یکی از عوارض مصرف آن برای افرادی است که دارای کم  کاری تیروئید هستند و نباید دمنوش ملیس استفاده کنند.

مسرورچهر در ادامه به بیان خواص دیگر این گیاه پرداخت و بیان کرد: مصرف دم کرده این گیاه برای رفع خستگی بسیار مفید است. همچنین افراد اگر برگ ملیس پخته و به صورت ضماد بر روی زانو گذاشته شود، به کاهش و تسکین زانو درد کمک می‌ کند.

این متخصص طب مکمل در پایان گوشزد کرد: جوشانده گیاهان دارویی یکی از روش‌های سنتی در استفاده از خواص آنان است. اما مطالعات اخیر محققان نشان داده است که جوشاندن گیاهان دارای خواص دارویی موجب از بین رفتن برخی از مواد آن‌ ها می ‌شود، لذا توصیه می شود این گیاهان به صورت دمنوش مصرف شوند.