مدرس دانشکده داروسازی دانشگاه گیلان: دانه کتان باعث کاهش کلسترول خون و بهبود بیماری های قلبی می شود

ناصری: دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان شامل امگا۳ و امگا۶ است

مدرس دانشکده داروسازی دانشگاه گیلان: دانه کتان باعث کاهش کلسترول خون و بهبود بیماری های قلبی می شود

به گزارش حکیم نیوز؛ تخم کتان از دوران باستان تا به امروز به ‌عنوان یک ماده غذایی در جهان مصرف می‌ شود. این گیاه خواص درمانی بسیار زیادی دارد که از این میان می توان به روشن شدن پوست ،کمک به هضم غذا، پایین آوردن کلسترول خون، کاهش میل به مصرف قند، تنظیم هورمون‌ها، مبارزه با سرطان و کاهش وزن و... اشاره کرد.

دکتر مریم ناصری، دکتر داروساز و استاد دانشکده داروسازی گیلان در اینباره اظهار کرد: دانه کتان دارای اسیدهای چرب مفیدی است که باعث کاهش کلسترول خون و بهبود بیماری های قلبی می شود.

ناصری خاطرنشان کرد: گیاه کتان دارای قدمت هزاران ساله است و از گذشته های دور به واسطه الیافی که از ساقه های این گیاه گرفته می شده، مورد استفاده بشر قرار داشته است.

به گفته این پزشک داروساز تاریخچه کتان مربوط به مصر باستان است و مصریان از کتان برای ساختن منسوجات استفاده می کردند، اما بذر و دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان شامل امگا۳ و امگا۶ است.

وی به بیان ترکیبات فیتو استروژنی موجود در کتان پرداخته و بیان کرد: این ترکیبات شباهت زیادی به استروژن انسانی دارند و لذا مصرف این گیاه طبی برای بانوانی که در سنین یائسگی قرار دارند می تواند مفید باشد.

ناصری گفت: کتان یک دانه روغنی است که ۵۰ درصد بذر آن را روغن تشکیل می دهد،همچنین انواع فراورده  های تخم کتان سرشار از روغن است و می توان از آن به شکل های مختلف استفاده کرد. یکی از بهترین روش ها، استفاده از دم کرده دانه کتان است، همچنین دانه یا آرد کتان را میتوان به همراه صبحانه مصرف کرد.

این استاد دانشگاه با بیان این که آرد کتان همان دانه پودر شده کتان است گفت: کتان به خاطر لعابی که ایجاد می کند خاصیت نرم کنندگی دارد و لذا می توان از دم کرده کتان برای درمان یبوست مزمن استفاده کرد. همچنین مخلوط آرد کتان با آب موجب ایجاد یک ضماد می شود که به صورت موضعی ضایعه پوستی و التهاب را بر طرف می کند.

وی در رابطه با عوارض مصرف تخم کتان هشدار داد: افرادی که دارای بیماری های خون ریزی دهنده هستند و یا داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند، نباید از دانه کتان استفاده کنند.

این پزشک داروساز در پایان ضمن یادآوری این که کتان به خاطر اسیدهای چرب مفید در کاهش کلسترول خون و بهبود بیماری های قلبی موثر است توصیه کرد: افراد بیمار می توانند از روغن کتان برای سالاد استفاده کنند، اما این روغن نباید حرارت ببیند؛ زیرا بسیار به حرارت حساس بوده و دچار تغییر ماهیت می شود.