مویز، یک درمانگاه به تمام معنا

مویز کشمش نیست، اما از لحاظ خواص و فواید شباهت زیادی به کشمش دارد و حتی پس از خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد.

مویز، یک درمانگاه به تمام معنا

به گزارش حکیم نیوز؛ مویز یا همان انگور سیاه خشک شده که امروزه جایگاه ویژه ای در میان تنقلات و آجیل ها پیدا کرده سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی مفیدی است که همه افراد می توانند از آن استفاده کنند، مویز، محبوب ترین نوع انگور است که به طور گسترده ای برای طعم خوشمزه آن مصرف می شود. این میوه کوچک دارای خواص دارویی زیادی است و میتواند از مهم ترین خوارکی ها در جهت تامین سلامت ما باشد.

بر خلاف تصور عموم افراد، این نوع خشکبار کشمش نیست، اما از لحاظ خواص و فواید شباهت زیادی به کشمش دارد و حتی پس از خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد.

دشمن فشار خون

به گفته محققان افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌توانند با مصرف منظم مویز (سه بار در روز) افزایش فشار خون خود را کنترل کنند، چرا که مصرف روزانه مویز به میزان زیاد فشار خون بالا را پایین بیاورد. مویز سرشار از پتاسیم است و به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک میکند. خوردن مویز موجب انبساط رگ ها شده و خون میتواند با سرعت بیشتری در بدن جریان پیدا کند، همچنین، ترکیبات طبیعی موجود در آن، بافت پوست و مو را بهبود می بخشد.

همه فن حریف!

مویز حاوی ویتامین‌های A، B، E، کلیسم، فسفر و پتاسیم، و منبعی سرشار از امگا۳ و امگا ۶ است. برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر سرطان و دیابت جلوگیری از چسبندگی پلاکت‌ها، و درمان بیماری های قلبی و کاهش فشار خون، تقویت معده و حل مشکلات گوارشی، درمان یبوست ،کاهش درد میگرن میتوانید از مویز استفاده کنید.
دو قاشق غذاخوری مویز برابر با ۳۰ گرم و ۶۰ کیلو انرژی است. آنتوسیانین و پلی فنولیک موجود در مویز قرمز و سیاه موجب ضد سرطان شدن آن شده است.

استفاده از این خشکبار به مادران شیرده، کودکان در حال رشد و به دانش آموزان به عنوان میان وعده‌ای سالم توصیه و تأکید می‌شود.

مویز تصفیه کننده طبیعی خون نیز به شمار می‌آید. رفع سموم بدن و مشکلات پوستی از جمله آکنه، لکه، جوش و چروک از دیگر فواید مویز به حساب می‌آید و وجود آهن در آن موجب افزایش هموگلوبین خون می‌شود و کم خونی را درمان می‌کند. مصرف مویز در صبح باعث احساس سیری به مدت طولانی و جلوگیری از مصرف کالری فراوان می‌شود.

مویز درمان مناسبی برای کاهش تب است. پزشکان استفاده از این خشکبار را برای حفاظت از چشم توصیه می‌کنند. مصرف مویز قبل از انجام ورزش موجب افزایش انرژی می‌شود و همچنین وجود فیبر فراوان در این خشکبار برای هضم راحت غذا مفید است. استفاده درست و منظم از این خشکبار موجب کاهش وزن شده و به رفع بوی بد دهان کمک  میکند. بر اساس نظر متخصصان طب مکمل، مصرف مویز در دوران بارداری موجب افزایش هوشیاری جنین، آرامش اعصاب، و رفع خستگی و بی حالی مادر می‌شود.

توصیه طب مکمل به افراد مبتلا به اضافه وزن و یا دیابت: مویز دارای کالری و قند زیاد است، بنابراین افراد مبتلا به دیابت و افراد چاق در استفاده مویز باید دقت کنند و برای مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند، همچنین مادران باردار، مویز را باید زیر نظر متخصص استفاده کنند.