باقلوا؛ شیرینی خانگی مناسب برای مهمانی عید
باقلوا یکی از شیرینی های مشهور و پرطرفدار است که برای مهمانی ها بسیار مناسب بوده و می توان آن را به شیوه های گوناگون تهیه کرد.

حکیم نیوز: باقلوا یکی از شیرینی های مشهور و پرطرفدار است که برای مهمانی ها بسیار مناسب بوده و می توان آن را به شیوه های گوناگون تهیه کرد. گفتنی است که این شیرینی محبوب شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه است که امروزه در برخی کشورها مانند، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه نیز تهیه میشود. در ایران نیز باقلوا جزء شیرینی های محبوب، محسوب میشود که در شهرهایی همچون قزوین، یزد و تبریز و با طمع های پسته ای، بادامی، نارگیلی و... تهیه میشود. در ادامه به بیان طرز تهیه باقلوا گردویی خانگی میپردازیم.
مواد لازم
تخممرغ: ۱ عدد
ماست: ۳۰ گرم (۲ قاشق سوپخوری)
شیر: ۲ قاشق سوپخوری
نشاسته: ۱ قاشق سوپخوری
شکر: ۵۰ گرم
گردوی پودر شده: ۱۵۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
خمیر یوفکا: ۱۴ عدد
کره آب کرده: ۲۰۰ گرم
* گفتنی است که میزان مواد ذکر شده برای تهیه باقوای برای 14 نفر است.
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر: ۴۰۰ گرم
آب: ۲۰۰ میلیلیتر
گلاب: ۶۰ میلیلیتر
جوهر لیمو: یکهشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه
تخممرغ، ماست، شیر، نشاسته، شکر، گردو و پودر هل ر ا در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه ظرف نسوزی را به اندازه ۲۰ × ۲۰ سانتیمتر چرب کنید و روی ۲ ورق از خمیرها کره بمالید. سپس قدری از مخلوط فراهم کرده روی خمیر بریزید و وردنه باریک مخصوص خمیر باقلوا را رویش قرار دهید و خمیر را دور وردنه رول کنید.
حالا دو طرف خمیر را با دست جمع کنید تا خمیر به شکل چینخورده درآید. سپس وردنه را خارج کنید و خمیر رول کرده را در ظرف نسوز بگذارید.
همه ورقههای خمیر یوفکا را به همین ترتیب آماده کنید و کنار هم در ظرف قرار دهید. در مرحله بعد رویشان کره بمالید و باقلوا را به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه در فر گرم کرده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد بپزید. در پایان با خنک شدن باقلوا شربتی را که از قبل تهیه کرده اید را بر رویش بریزید.