ته چین؛ غذایی اصیل و لذیذ

محبوبیت بسیار بالا در بین عموم مردم به دلیل طعم دلچسب، شکل قالبی و بسیار شیک، پای ته چین را علاوه بر وعده‌های غذایی روزانه، به مراسم‌ها، مجالس و میهمانی‌ها باز کرد و سبب شد جزو اصلی‌ترین غذاهایی باشد که باید در منوی غذایی مراسم‌ها وجود داشته باشد.

به گزارش حکیم نیوز: ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که معمولا به همراه مرغ یا گوشت درست می‌شود. ته چین تقریبا مشابه با ته دیگ است که درباره این بخش انتهایی برنج که به تهِ دیگ چسبیده است نمی‌توان کسی را پیدا کرد که برای خوردن آن، دست رد به سینه کسی بزند. در مورد تاریخچه ته چین اطلاعات دقیقی وجود ندارد و مشخص نیست که ته چین دقیقا برای کدام شهر است اما درباره تاریخچه ته دیگ می‌توان به دوره قاجار و زمان سلطنت ناصر الدین شاه و مظفر الدین شاه اشاره کرد. از این زمان به بعد استفاده از ته دیگ طرفداران زیادی پیدا کرد و سپس غذاهایی مشابه با آن یعنی ته چین وارد سفره غذایی هر خانواده شد.

گفتنی است که محبوبیت بسیار بالا در بین عموم مردم به دلیل طعم دلچسب، شکل قالبی و بسیار شیک، پای ته چین را علاوه بر وعده‌های غذایی روزانه، به مراسم‌ها، مجالس و میهمانی‌ها باز کرد و سبب شد جزو اصلی‌ترین غذاهایی باشد که باید در منوی غذایی مراسم‌ها وجود داشته باشد.

مواد لازم

سینه مرغ: 1 عدد زرشک: 100 گرم
برنج: 3 پیمانه

پودر قند: 1 قاشوق چایخوری

ماست چکیده: 1 پیمانه

روغن مایع: به میزان لازم

کره: 50 گرم زعفران آب کرده: 1 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: 2 عدد

دارچین: 1 قاشق چایخوری

پیاز متوسط: 1 عدد

خلال پسته: به میزان لازم

گلاب: 1 فنجان نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

آماده کردن کردن سینه مرغ از مهم‌ترین مراحلی است که باید به آن توجه شود. برای این کار لازم است که سینه مرغ را به همراه چند پیمانه آب و پیاز خرد شده و زرد چوبه در داخل یک قابلمه بریزیم. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا مرغ شروع به پختن کند. بعد از پخته شدن سینه مرغ، قابلمه را از اجاق گاز برداشته و صبر می‌کنیم تا کمی سرد شود. در آخر سینه مرغ را کاملاً ریش ریش کرده و در یک ظرف می‌ریزیم.

در مرحله بعد پس از پاک کردن برنج، آن را دو بار می‌شوییم. در داخل قابلمه‌ای که از قبل انتخاب کرده‌ایم، چند پیمانه آب، نمک و مقداری روغن را به همراه برنج ریخته و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم. پس از گذشت چند دقیقه، برنج را تست می‌کنیم و زمانی که برنج به اندازه کافی نرم شده بود برنج آماده‌ آبکشی است. یکی از نکات مهمی در این مرحله باید بدانیم این است که برای آبکشی برنج از آب ولرم باید استفاده کنیم.

در مرحله سوم تابه مناسبی را انتخاب کرده و درون آن روغن می‌ریزیم و سپس بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد، سینه مرغ ریش ریش شده را به روغن اضافه کرده و شروع به تفت آن می‌کنیم.  

همچنین گفتنی است که برای ادویه ته­چین مرغ از مقداری دارچین، نمک و فلفل سیاه استفاده می‌کنیم و به موادی که داخل تابه قرار دارد اضافه کرده و مجدد شروع به تفت دادن مرغ می‌کنیم. پس از آنکه مرغ‌ها به طور کامل تفت داده شدند آن‌ها را کنار گذاشته و سپس مقداری روغن به تابه اضافه می‌کنیم و شروع به تفت دادن زرشک و پودر قند می‌کنیم. نکته لازم و ضروری که لازم است بدانیم این است که لازم است تفت دادن زرشک و پودر قند در دمای پایین انجام شود همچنین باید مراقب بود تا زرشک‌ها نسوزند.

در این مرحله یک کاسه گود و بزرگ را انتخاب کرده و در آن زرده تخم مرغ را به همراه گلاب و زعفران آب کرده، اضافه می‌کنیم. مواد ذکر شده را تا زمانی که بوی خامی تخم مرغ از بین برود، هم می‌زنیم. در گام بعدی ماست را به ظرف اضافه کرده و مجدد شروع به هم زدن می‌کنیم. در ادامه برنج آبکش شده را به ظرف اضافه کرده و مواد داخل آن را با هم مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.

در رابطه با ظرف مناسب برای طبخ ته چین خانگی نیز باید گفت که برای طبخ ته چین مرغ می‌توان از قابلمه تفلون، قابلمه معمولی، ماهیتابه دو طرفه، ظرف پیرکس، و حتی از پلوپز استفاده کرد؛ بنابراین در صورت داشتن هر یک از این ظروف می‌توان پخت ته چین خانگی ساده را انجام داد پس برای پخت این غذای خوشمزه، لحظه‌ای درنگ نکنید.

در مرحله بعدی اگر از ظرف پیرکس جهت پخت ته چین مرغ استفاده می‌کنید لازم است در ابتدا داخل ظرف پیرکس را با یک قلمو آغشته به روغن، چرب کنید. نصف موادی که از قبل آماده کردیم را به کف ظرف ریخته و آن را به میزانی فشار می‌دهیم تا کاملا فشرده شود. سپس مرغ و زرشک تفت داده شده را به آن اضافه می‌کنیم و مجدد آن را به کف ظرف فشار می‌دهیم. در ادامه باقیمانده برنج را دوباره در ظرف ریخته و فشرده می‌کنیم. در آخر کره را به قسمت‌های کوچک تقسیم کرده و بر روی سطح برنج قرار می‌دهیم. همچنین اگر از طرفداران روغن کرمانشاهی هستید می‌توانید از این روغن نیز به جای کره استفاده کنید.

در مرحله آخر لازم است بر روی ظرف پیرکس که مواد ته چین داخل آن قرار دارد، یک فویل نازک کشیده و آن را داخل فر قرار دهیم. در رابطه با مدت پخت ته چین در فر نیز باید گفت که مدت زمانی که برای پخت ته چین در داخل فر نیاز است در حدود یک ساعت و دمای مورد نیاز 180  درجه سانتی‌گراد است.

با پایان این مرحله حال دیگر این غذای خوشمزه آماده سرو کردن است و شما می‌توانید از طعم خانگی و بی‌نظیر آن لذت ببرید. در رابطه با تزیین ته چین مرغ نیز باید گفت که اگر به دنبال تزیین ته چین مرغ هستید می‌توان پس از پخته شدن کامل، آن را در داخل ظرف مورد نظر برگردانده و با خلال پسته و زرشک تزیین کنیم.