جایگزین های مناسب گوشت قرمز چه موادی هستند؟
یک متخصص تغذیه اظهار داشت: بهترین و باکیفیتترین پروتئین در میان مواد غذایی جایگزین گوشت قرمز، پروتئین موجود در تخم مرغ است که کیفیت پروتئین این ماده حتی با گوشت نیز مقایسه میشود.

به گزارش حکیم نیوز: دکترتینا جعفری، متخصص تغذیه در رابطه با جایگزین های گوشت قرمز بیان کرد: مصرف گوشتهای سفید مانند مرغ، بوقلمون و ماهی نسبت به گوشت قرمز در اولویت است.
وی افزود: بهطور کلی طبقهبندی گوشتها بستگی به میزان چربی آنها دارد که در این میان گوشت سفید کلسترول و اسیدهای چرب ترانس کمتری در مقایسه با گوشت قرمز دارد. همچنین گفتنی است که این مواد تاثیر مستقیم بر سلامتی داشته و در ابتلا به بیماریهای مزمن و سرطانها نقش دارند.
جعفری در رابطه با گوشت قرمز، گفت: بهتر است چربیهای رویت شده بر سطح گوشت قرمز تا حد امکان گرفته شود، بهعلاوه گوشت چرخشده بهدلیل دارا بودن چربی زیاد مناسب نیست و بهتر است کمتر استفاده شود چرا که در افرادی که سن بالا داشته و یا مبتلا به بیماریهای متابولیک، چاقی، فشار خون و بیماری قلبی هستند خطرساز است.
این متخصص تغذیه در ادامه در خصوص مواد غذایی جایگزین گوشت قرمز بیان کرد: ممکن است افرادی امکان تهیه گوشت قرمز برایشان وجود نداشته باشد یا از طعم و مزه گوشت خوششان نیاید، باید گفت که در مجموع توصیه به مصرف روزانه گوشت نمیشود.
به گفته وی اگر به هرم مدیترانهای که یک الگوی غذایی مناسب برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن است توجه کنیم، مشاهده میکنیم که در این هرم مصرف گوشت قرمز تنها بهصورت ماهیانه توصیه میشود.
جعفری یادآور شد: اگر بخواهیم از جانشینهای گوشت صحبت کنیم، بهترین جایگزین حبوبات هستند، چرا که میزان پروتئین آن مناسب است، مصرف حبوبات در کنار غلات، نان، برنج و ماکارونی میتواند خلاء اسیدهای آمینه پروتئینهای گیاهی را جبران کند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه پروتئین گیاهی نسبت به پروتئین حیوانی کیفیت پایینتری دارد، خاطرنشان کرد: در پروتئینهای جانوری، اسیدهای آمینه بهصورت کامل وجود دارد، اما میزان اسیدهای آمینه در پروتئینهای گیاهی کمتر است.
وی درخصوص استفاده از حبوبات بهعنوان جایگزین گوشت افزود: افراد ممکن است بهدلیل نفخ و مشکلات گوارشی از مصرف این مواد سودمند خودداری کنند، اما باید گفت که خیساندن حبوبات، عوض کردن آب آنها و در نهایت افزودن آویشن میتواند در کاهش نفخ حبوبات موثر باشد، به هر حال مشکلات گوارشی قابل حل بوده، اما مشکلات متابولیک ناشی از کمبود پروتئین قابل حل نیست.
جعفری یکی دیگر از جانشینهای گوشت را تخم مرغ دانست و تصریح کرد: بسیار از افراد از مصرف تخم مرغ هراسان هستند، اما استفاده از یک تا سه عدد در هفته برای بزرگسالان و سه تا چهار عدد در هفته برای کودکان بدون خطر است، مگر آنکه پزشک استفاده کمتر را توصیه کند.
این متخصص تغذیه بهترین و باکیفیتترین پروتئین را، پروتئین تخم مرغ دانست و گفت: کیفیت پروتئین این ماده حتی با گوشت نیز مقایسه میشود.
وی در ادامه درخصوص بهترین روش طبخ گوشت نیز بیان کرد: بخارپز، آبپز کردن و پخت آرام، بهترین روش طبخ گوشت است که در آن تمام خواص پروتئین و ویتامینها حفظ میشود.
جعفری در خاتمه بدترین فرم طبخ گوشت را کباب کردن و سرخ کردن معرفی کرد و گفت: در روش کباب، آتش بهصورت مستقیم با گوشت ارتباط داشته و باعث تولید ترکیبات خطرناک میشود، این ترکیبات مضر بوده و سرطانزا هستند، سرخ کردن نیز بهدلیل اضافه کردن روغن سرخکردنی خطرناک بوده و کالری گوشت را افزایش میدهد.