بخش اول:

از خوبی های گوشت بلدرچین

وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های مختلف در گوشت این پرنده، باعث شده است که گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری ها، مانند آسم، تشنج، فشارخون، ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.

از خوبی های گوشت بلدرچین
حکیم نیوز: بلدرچین به عنوان پرنده ای ریز جثه دارای خواص فوق العاده ای در گوشت و تخم خود می باشد. طبیعت گرم این پرنده باعث شده تا افرادی که با طبیعت سرد گوشت مرغ سازگاری ندارند، به گوشت این پرنده سوق پیدا کنند. هر بلدرچین بالغ و گوشتی وزنی معادل 200 الی 240 گرم دارد. نکته جالب توجه اینجاست که در هر 100 گرم گوشت بلدرچین 25 گرم پروتئین وجود دارد یعنی در بدن هر عدد بلدرچین بالغ 50 الی 70 گرم پروتئین وجود دارد.
گوشت بلدرچین در مقایسه با گوشت مرغ از گلیکوژن بالایی برخوردار است و دلیل این امر جنب و جوش و فعالیت بالای بلدرچین است. به همین دلیل است که بسیار علاقه مند به گوش این پرنده شده اند و پرورش بلدرچین رونق یافته است. هرچند این پرنده جثه کوچکی دارد اما بسیاری از آدم‌ها خوردن آن را دوست دارند چون در واقع خواص گوشت بلدرچین برای سلامتی بسیار زیاد است.

 

مواد مغذی موجود در گوشت بلدرچین

هرچند بلدرچین بدن کوچکی دارد اما گوشت آن مواد مغذی بسیار زیادی دارد. گوشت بلدرچین حاوی پروتئین، فسفر، چربی، کلسیم، آهن، و روی است. و تخم بلدرچین نیز دارای مقدار زیادی پروتئین و کولین است که برای مغز عالی است. ویتامین‌های زیر در گوشت بلدرچین وجود دارد:
– ویتامین B – ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، بیوتین، فولیک اسید، و کوبالامین که سوخت و ساز را افزایش می‌دهدو دستگاه عصبی را تقویت می‌کند.
– ویتامین D – رشد استخوان را بهبود می‌بخشد، باعث جذب درشت مغذی‌ها می‌شود، به واسطه‌ی تیامین و اسید آسکوربیک دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند.
– ویتامین A – استخوان‌ها را محکم‌تر می‌کند، سلامت پوست را بهبود می‌بخشد.
– ویتامین K – سلول‌های سوخت و ساز را پردازش می‌کند، انقعاد خون را بهبود می‌بخشد، جذب کلسیم را بالا می‌برد.

 

خواص گوشت بلدرچین برای سلامتی

به علت وجود مواد مغذی فراوان در گوشت و تخم بلدرچین، مصرف آن برای سلامت ما مفید است. برخی از خواص گوشت بلدرچین و تخم بلدرچین در ادامه آمده‌است:
 
_بینایی:
زرده‌ی تخم بلدرچین نه تنها پروتئین، بلکه لوتئین و زیکسانتین نیز دارد که می‌تواند برای سلامت شبکیه‌ی چشم مفید باشد. این دو ماده‌ی مغذی چشم‌ها را از نور آبی که به چشم‌ها می‌رسد محافظت می‌کند. چون اگر نور آبی اول فیلتر نشود می‌تواند اثرات بدی روی سلامت چشم داشته ‌باشد. گوشت و تخم بلدرچین در کنار لوتئین و زیکسانتین، ویتامین A نیز دارد. هرچند ویتامین A موجود در بلدرچین کم‌تر از هویج است، اما باز هم فواید و اثرات خود را دارد و از چشم‌ها مراقبت می‌کند.
 
_پوست:
در بلدرچین علاوه بر ویتامین A و ویتامین B، ویتامین E نیز وجود دارد. ویتامین E موجود در بلدرچین مانند ویتامین E موجود در سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند از پیری زودرس پیشگیری کند. هم‌چنین می‌توان از ویتامین E موجود در بلدرچین برای بازسازی پوست استفاده کرد.
 
_استخوان:
گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است. این دو ماده‌ی مغذی برای استحکام استخوان‌ها مفید است. بنابراین ما می‌توانیم با مصرف گوشت بلدرچین از بیماری‌های استخوانی مانند پوکی استخوان که ممکن است در اثر کمبود کلسیم و فسفر ایجاد شود، جلوگیری کنیم.
 
_تنفس:
اگر گوشت بلدرچین مصرف کنیم، می‌توانیم مشکلات دستگاه تنفسی را رفع کنیم. بلدرچین برخی از مشکلات دستگاه گوارش مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی گیاهی را رفع می‌کند.
 
_بافت بدن:
فایده‌ی دیگر گوشت بلدرچین برای سلامتی، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده‌ی بدن است. پروتئین موجود در گوشت و تخم بلدرچین به بدن ما کمک می‌کند برخی از بافت‌ها و سلول‌های ناخن، پوست، و مو را ترمیم کند، و تولید هورمون و آنزیم‌ها را در بدن ما افزایش دهد.
 
_ایمنی بدن:
مصرف مرتب گوشت بلدرچین به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می‌کند و به این طریق مانع از آن می‌شود که بدن به آسانی بیمار شود. علاوه بر آن دستگاه ایمنی قوی می‌تواند باکتری‌ها و انگل‌هایی را که وارد بدن می‌شود از بین ببرد.
 
_قلب:
پروتئین موجود در گوشت و تخم بلدرچین می‌تواند به تثبیت کلسترول بد در بدن کمک کند. به همین دلیل ما باید گوشت و تخم بلدرچین را مصرف کنیم تا از سلامت قلب خود محافظت کنیم.
 
_مغز:
تخم بلدرچین حاوی کولین است که می‌تواند بر عملکرد مغز تاثیر مثبت داشته‌باشد. هم‌چنین کولین موجود در تخم بلدرچین می‌تواند به عملکرد عصب‌های مغز کمک کند تا حافظه‌ی ما را بهبود ببخشد. اگر تخم بلدرچین مصرف کنیم حافظه‌مان بهتر خواهدشد و دیگر به آسانی فراموش نمی‌کنیم.
 
_کم خونی:
آهن موجود در گوشت بلدرچین کم‌خونی یا فشار خون پایین را رفع می‌کند. هم‌چنین آهن می‌تواند به تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز کمک کند که سبب رفع کم‌خونی می‌شود.
 

 
_دستگاه گوارش:
دستگاه گوارش یکی از اندام‌های بسیار مهم است. چون جایی است که مواد غذایی جذب و توسط خون به تمام بدن رسانده می‌شود. وقتی دستگاه گوارش دچار اختلال می‌شود می‌تواند سبب بیماری‌های بسیاری شود، چون فرآیند جذب نیز دچار اختلال می‌شود. مشکلات گوارشی می‌تواند ناشی از باکتری‌های موجود در آن باشد. و ممکن است مشکلات دیگری در اثر وجود جوش یا کورک در روده یا شکم، یا ورم معده به وجود بیاید. برخی از این مشکلات با مصرف مرتب گوشت بلدرچین رفع می‌شود.