طب سنتی از مصادیق میراث فرهنگی ناملوس و ارزش های قابل حفاظت است
معاون میراثفرهنگی در سخنرانی افتتاحیه همایش میراثفرهنگی ناملموس و طب سنتی، موضوع همایش را از مصادیق میراثفرهنگی ناملموس که ارتباط تنگاتنگی با دانش سنتی، طبیعت و جهان دارد، عنوان کرد: باید در شناخت، ترویج و حفاظت از این ارزش کوشید.

به گزارش حکیم نیوز؛ معاون میراثفرهنگی در سخنرانی افتتاحیه همایش میراثفرهنگی ناملموس و طب سنتی، موضوع همایش را از مصادیق میراثفرهنگی ناملموس که ارتباط تنگاتنگی با دانش سنتی، طبیعت و جهان دارد، عنوان کرد: باید در شناخت، ترویج و حفاظت از این ارزش کوشید.
محمدحسن طالبیان در این همایش که از روز یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹ به مدت سه روز و به صورت وبینار برگزار می شود، با بیان اینکه میراثفرهنگی ناملموس از جمله مباحثی است که به جد در معاونت میراثفرهنگی دنبال می شود، گفت: با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس، گروهی زیرمجموعه دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی با هدف سیاههبرداری، ثبت ملی و جهانی عناصر فرهنگی ناملموس موجود در سرزمین کهن ایران با همکاری ادارات کل استانی و سمنهای علاقهمند تشکیل داده شد.
او تهیه پروندههای ملی میراث ناملموس مرتبط با طب سنتی همچون مهارتهای سنتی تولید گیاهان دارویی را از جمله اقدامات انجامشده دانست و افزود: با توجه به مقالاتی که در این همایش ارائه شده میتوان پروندههایی با موضوعات جدید مطرح و در فهرست آثار ملی به ثبت رساند.
طالبیان تصریح کرد: ایرانیان از دیرباز به طبیعت، گیاهان و طب سنتی توجه داشتند و این توجه در بهداشت جسمانی و روانی در معماری سنتی به کار گرفته میشد. ساخت پنجرههای بزرگ سه دری، پنج دری و هفت دری روبه حیاط، باغ و حوض از جمله شناختهشدهترین عناصر معماری ایرانی برای هدایت نور خورشید به داخل بوده است.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: حیاط در معماری سنتی خانههای ایرانی نیز یکی از مهمترین عوامل بهداشت روانی است که متاسفانه در معماری و شهرسازیهای جدید و روند توسعه عمودی شهرها به این ریشههای تاریخی و فرهنگی بهویژه در کلان شهرهایی همچون تهران کمتر توجه شده است.
او باغ را معروفترین پدیده معماری در زندگی همه ایرانیان از دوران هخامنشیان اعلام کرد و افزود: ین معماری بهدلایل مختلف از جمله نیاز انسان به هوای پاک و منظر زیبا که در بهداشت روان و درمان برخی بیماریها موثر بوده حائز اهمیت است.
این همایش توسط مرکز میراث ناملموس تهران، دایرهالمعارف پزشکی اسلام و ایران، پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و معاونت میراثفرهنگی از امروز به مدت سه روز به صورت مجازی برگزار خواهد شد.