فواید پوست ماهی
ممکن است برخی افراد از ترس اینکه پوست ماهی سالم نیست، از مصرف آن اجتناب کنند، اما باید بدانید این مطلب همیشه صحیح نیست. مردم در طول تاریخ، پوست ماهی را می خورده اند و آن را غذایی سالم می دانسته اند. پوست ماهی در بسیاری از کشورها و فرهنگ ها یک اسنک محبوب است.

آیا مصرف پوست ماهی بی ضرر است؟
اگر پوست ماهی به خوبی تمیز شود و پولک های آن به طور کامل جدا شوند، مصرف آن می تواند کاملاً سالم باشد. از آنجا که ماهی یک منبع غنی از مواد مغذی مانند آهن و اسیدهای چرب امگا3 است، سازمان غذا و داروی آمریکا، مصرف 113 گرم ماهی، 2 تا 3 بار در هفته را توصیه نموده است. با این حال برخی از انواع ماهی ها، حاوی جیوه و دیگر مواد سمی هستند و این سموم می توانند در پوست ماهی نیز وجود داشته باشند.
بنابراین، بهتر است ماهی بدون جیوه و یا ماهی با جیوه اندک را برای مصرف انتخاب کنید. در ادامه برخی ماهی های کم جیوه، با جیوه متوسط و حاوی جیوه زیاد را ذکر می کنیم:
- جیوه کم: گربه ماهی، ماهی روغن (کاد)، کفشک، پولاک ماهی، ماهی قزل آلا ، تیلاپیا ، بیشتر تن های کنسرو شده.
- جیوه متوسط: کپور، هامور، هالیبوت (لوزی ماهی)، ماهی ماهی، سرخو
- جیوه زیاد: شاه ماهی خال خالی، مارلین، کوسه، شمشیر ماهی، کاشی ماهی
به طور خلاصه می گوییم که خطر مصرف پوست ماهی هیچ تفاوتی با گوشت ماهی ندارد. آنچه مهم است، نوع ماهی ای است که برای خوردن انتخاب می کنید.
مواد مغذی و فواید پوست ماهی
- پروتئین
- اسیدهای چرب امگا3
- ویتامین D
- ویتامین E
- ید
- سلنیوم
- تائورین
بعلاوه، برخی پروتئین ها مانند هیستونها و ترانسفرین، نقشی جدی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می کنند. بسیاری از این پروتئین ها در مخاط پوست ماهی وجود دارند.
کلاژن نوعی پروتئین است که در تمام قسمت های بدن انواع ماهی یافت می شود. از سویی، ویتامین E، یک چربی محلول در چربی است که بیشتر در ماهی های چربی مانند سالمون و قزل آلا، یافت می شود. ویتامین E از تأثیرات منفی نور خورشید بر پوست می کاهد و برخی از مشکلات پوستی مانند اگزما را بهبود می بخشد.
چگونه پوست ماهی را مصرف کنیم؟
همچنین باید توجه کنید که مزه پوست انواع ماهی ها با یکدیگر متفاوت است. برخی ماهی ها پوست بسیار لذیذی دارند که از جمله آن ها می توان به خارماهی (باس)، باراماندی، کفشک، خال خالی، سالمون و سرخو، اشاره کرد.از سویی پوست برخی ماهی ها، مزه مطلوبی ندارد که از جمله آن ها می توان به ماهی فانوس، لقمه ماهی، شمشیر ماهی و ماهی تن، اشاره نمود.حتی در برخی کشورها پوست ماهی به صورت سرخ شده و مجزا در رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می شود.
اسنک های تهیه شده از پوست ماهی در برخی کشورهای آسیایی، طرفداران زیادی دارد. این اسنک ها معمولاً به روش غوطه ور شدن در روغن سرخ می شوند و نمک فراوانی به آن ها زده می شود و بنابراین باید در مصرف آن ها احتیاط نمود، خصوصاً اگر از بیماری های قلبی مانند فشار خون رنج می برید.
ماهی و البته پوست آن، طیف وسیعی از مواد مغذی را در خود جای داده و مصرف آن می تواند مزایای زیادی برای شما به همراه داشته باشد که از جمله آن ها می توان به حفاظت از قلب و سلامت پوست، اشاره نمود.