کبه؛ غذایی که عاشقش می شوید
کبه یک غذای عربی خوشمزه و بی نظیر است که برای تمامی گروه های سنی بسیار مناسب بوده و بیشک شما پس از سرو آن از طعم بینظیر آن لذت خواهید برد.

به گزارش حکیم نیوز: کبه یک غذای عربی خوشمزه و بی نظیر است که برای تمامی گروه های سنی بسیار مناسب بوده و بیشک شما پس از سرو آن از طعم بینظیر آن لذت خواهید برد. این غذای لذیذ که تا حدودی از لحاظ شکل ظاهری شبیه به فلافل و سبوسه است، بیشتر در کشورهایی مانند لبنان و عراق طبخ می شود. البته گفتنی است که کبه تنها در این دو کشور طبخ و سرو نمیشود بلکه طرفداران زیادی در سراسر کشورهای عربی و همچنین سایر کشورها دارد به خصوص در جنوب ایران دارد.
مواد لازم
برنج: 4 پیمانه
کشمش: 1/5 پیمانه
زرشک: نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
تخم مرغ: 1 عدد
نمک فلفل: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
پیاز: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا 4 پیمانه برنج را با آب خوب می شوریم و برنج را تمیز می کنیم. سپس آن را در یک قابلمه می ریزیم و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج روی آن آب می ریزیم. کمی زعفران و نمک و روغن مایع به قابلمه برنج اضافه می کنیم و قابلمه را روی گاز میگذاریم و گاز را روشن میکنیم. وقتی آب جوش آمد زیر شعله گاز را کم میکنیم و درب قابلمه را میبندیم و منتظر میشویم تا آب بجوشد و برنج ما کاملا مغز پخت شود و همه آب داخل قابلمه تبخیر شود. سپس برنج را آبکش می کنیم و منتظر می شویم تا سرد شود. وقتی برنج سرد شد آن را دو بار چرخ می کنیم و با دست برنج را خوب ورز می دهیم و کنار می گذاریم. حتما توجه داشته باشید که برنج سرد باشد وگرنه غذا وا می رود.
مرحله دوم
در مرحله بعد 1 عدد پیاز را خوب می شوریم و پوست آن را با چاقو می کنیم و پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم. داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز قرار می دهیم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را در روغن داغ سرخ می کنیم تا طلایی و سبک شود.
200 گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله را به تابه پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس 2 قاشق رب گوجه فرنگی را نیز همراه گوشتها در تابه تفت می دهیم تا غذای ما خوشرنگ و خوشمزه شود و نمک و فلفل را نیز به مقدار لازم به مواد اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله کشمش و زرشک را که قبلا به مدت 1 ساعت در آب خیسانده بودیم در تابه در روغن تفت می دهیم و بعد از کمی تفت کشمش و زرشک را به تابه گوشتها و پیازها همراه با کمی زعفران دمکرده اضافه می کنیم. مواد را باهم مخلوط می کنیم و هم می زنیم. سپس زیر گاز را خاموش می کنیم و منتظر می شویم تا مواد سرد شود. (حتما مواد سرد باشند و گرنه غذا وا می رود). اکنون مایه داخل کبه ما آماده است.
مرحله چهارم
در مرحله چهارم به اندازه یک مشت از برنج پخته شده و چرخ شده را که کاملا سرد شده بر میداریم و آن را با دست به شکل استوانهای در میآوریم. وسط آن را با انگشت کمی گود می کنیم و کمی از مایه کبه آماده شده را بر می داریم (گوشت و پیاز) و داخل برنج چرخ شده می گذاریم و سپس دو طرف آن را با دست خوب فشار می دهیم تا کبه ما بسته شود و شکل استوانه شود و مواد کاملا داخل آن قرار گیرد.
مرحله پنجم
سپس در این مرحله 1 عدد تخم مرغ را در یک کاسه می شکنیم و با چنگال زرده و سفیده آن را خوب مخلوط می کنیم و با یک فرچه یا قلمو به هر دو طرف کبه آماده شده تخم مرغ می مالیم. می توانیم در صورت تمایل کمی زعفران دمکرده نیز داخل تخم مرغها بریزیم و همراه با تخم مرغها به کبه ها بمالیم.
مرحله ششم
در مرحله پایانی، داخل یک قابلمه گود مقداری روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی شعله گاز قرار می دهیم و وقتی روغن خوب داغ شد کبه ها را یکی یکی در روغن سرخ می کنیم تا خوشرنگ و طلایی شود. سپس آنها را در یک ظرف مناسب می ریزیم و برای وعده غذایی شام و یا ناهار همراه با سبزی و سالاد شیرازی میل می کنیم.