کبه؛ غذایی که عاشقش می شوید

کبه یک غذای عربی خوشمزه و بی نظیر است که برای تمامی گروه های سنی بسیار مناسب بوده و بی‌­شک شما پس از سرو آن از طعم بی­‌نظیر آن لذت خواهید برد.

کبه؛ غذایی که عاشقش می شوید

به گزارش حکیم نیوز: کبه یک غذای عربی خوشمزه و بی نظیر است که برای تمامی گروه های سنی بسیار مناسب بوده و بی­شک شما پس از سرو آن از طعم بی­نظیر آن لذت خواهید برد. این غذای لذیذ که تا حدودی از لحاظ شکل ظاهری شبیه به فلافل و سبوسه است، بیشتر در کشورهایی مانند لبنان و عراق طبخ می شود. البته گفتنی است که کبه تنها در این دو کشور طبخ و سرو نمی‌شود بلکه طرفداران زیادی در سراسر کشورهای عربی و همچنین سایر کشورها دارد به خصوص در جنوب ایران دارد.

مواد لازم

برنج: 4 پیمانه

کشمش: 1/5 پیمانه

زرشک: نصف پیمانه

گوشت چرخ کرده: 200 گرم

زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم

تخم مرغ: 1 عدد

نمک فلفل: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

پیاز: 1 عدد

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا 4 پیمانه برنج را با آب خوب می شوریم و برنج را تمیز می کنیم. سپس آن را در یک قابلمه می ریزیم و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج روی آن آب می ریزیم. کمی زعفران و نمک و روغن مایع به قابلمه برنج اضافه می کنیم و قابلمه را روی گاز می­گذاریم و گاز را روشن می­کنیم. وقتی آب جوش آمد زیر شعله گاز را کم می­کنیم و درب قابلمه را می­بندیم و منتظر می­شویم تا آب بجوشد و برنج  ما کاملا مغز پخت شود و همه آب  داخل قابلمه تبخیر شود. سپس برنج را آبکش می کنیم و منتظر می شویم تا سرد شود. وقتی برنج سرد شد آن را دو بار چرخ می کنیم و با دست برنج را خوب ورز می دهیم و کنار می گذاریم. حتما توجه داشته باشید که برنج سرد باشد وگرنه غذا وا می رود.

مرحله دوم

در مرحله بعد 1 عدد پیاز را خوب می شوریم و پوست آن را با چاقو می کنیم و پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم. داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز قرار می دهیم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را در روغن داغ سرخ می کنیم تا طلایی و سبک شود.

200  گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله را به تابه پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس 2 قاشق رب گوجه فرنگی را نیز همراه گوشت‌ها در تابه تفت می دهیم تا غذای ما خوشرنگ و خوشمزه شود و نمک و فلفل را نیز به مقدار لازم به مواد اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله کشمش و زرشک را که قبلا به مدت 1 ساعت در آب خیسانده بودیم در تابه در روغن تفت می دهیم و بعد از کمی تفت کشمش و زرشک را به  تابه گوشتها و پیازها همراه با کمی زعفران دمکرده  اضافه می کنیم. مواد را باهم مخلوط می کنیم و هم می زنیم. سپس زیر گاز را  خاموش می کنیم و منتظر می شویم تا مواد سرد شود. (حتما مواد سرد باشند و گرنه غذا وا می رود). اکنون مایه داخل کبه ما آماده است.

مرحله چهارم

در مرحله چهارم به اندازه یک مشت از برنج پخته شده و چرخ شده را که کاملا سرد شده بر می‌داریم و آن را با دست به شکل استوانه­ای در می‌آوریم. وسط آن را با انگشت کمی گود می کنیم و کمی از مایه کبه آماده شده را بر می داریم (گوشت و پیاز) و داخل برنج چرخ شده می گذاریم و سپس دو طرف آن را  با دست خوب فشار می دهیم تا کبه ما بسته شود و شکل استوانه شود و مواد کاملا داخل آن قرار گیرد.

مرحله پنجم

سپس در این مرحله 1 عدد تخم مرغ را در یک کاسه می شکنیم و با چنگال زرده و سفیده آن را خوب مخلوط می کنیم و با یک فرچه یا قلمو به هر دو طرف کبه آماده شده تخم مرغ می مالیم. می توانیم در صورت تمایل کمی زعفران دم‌کرده نیز داخل تخم مرغها بریزیم و همراه با تخم مرغها به کبه ها بمالیم.

مرحله ششم 

در مرحله پایانی، داخل یک قابلمه گود مقداری روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی شعله گاز قرار می دهیم و وقتی روغن خوب داغ شد کبه ها را یکی یکی در روغن سرخ می کنیم تا خوشرنگ و طلایی شود. سپس آنها را در یک ظرف مناسب می ریزیم و برای وعده غذایی شام و یا ناهار همراه با سبزی و سالاد شیرازی میل می کنیم.