گوشت شتر یا یک درمانگاه تمام عیار

گوشت شتر نقش حیاتی در پیشگیری از سرطان دارد. این گوشت حاوی لینولئیک، اسید چرب غیر اشباع است که این اسید چرب از تعامل با سایر اسیدهای چرب اشباع نشده جلوگیری می کند و منجر به پیشگیری از سرطان می شود.

گوشت شتر یا یک درمانگاه تمام عیار

به گزارش حکیم نیوز: گوشت شتر منبعی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی مثل سدیم، پتاسیم، آهن، مس، روی و منیزیم، پروتئین ها و ایمونوگلوبولین ها است در این مقاله به خواص گوناگون و متنوعی که این گوشت دارد پرداخته می شود:

گوشت شتر

گوشت شتر به خاطر وجود مواد مغذی در آن مشهور است. این گوشت نسبت به سایر گوشت های قرمز چربی کمتری دارد. گوشت شتر به طور عمده در مناطقی از جمله عربستان سعودی، مصر، سوریه، لیبی، سودان، اتیوپی، قزاقستان و سومالی طبخ می شود؛ اما در همه نقاط جهان به سبب وجود مواد معدنی، پروتئین و ویتامین ها در آن، مصرف می شود.

فواید و مزایای گوشت شتر

سرشار از پروتئین

گوشت شتر منبعی سرشار از پروتئین و دارای کلسترول کمی است. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می توانند از گوشت شتر، به سبب خاصیت درمانگری آن استفاده کنند. سطح کلسترول موجود در گوشت شتر حتی نسبت به گوشت گاو، بز، شتر مرغ و طیور نیز پایین تر است؛ بنابراین گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم و کلسترول پایین می تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو مخصوصا برای افراد کهنسال استفاده شود.

بهبود درد مفاصل

گوشت شتر مملو از کلسیم و فسفر بوده از این رو برای افرادی که از درد مفاصل رنج می برند بسیار مفید و اثر بخش است.

مناسب برای دستگاه گوارش

ویژگی های منحصر به فردی مانند خاصیت طعم دهندگی و عطری که گوشت شتر دارد سبب افزایش ترشح شیره معده شده و قدرت جذب و هضم مواد غذایی را بالا می برد.

پیشگیری از سرطان

گوشت شتر نقش حیاتی در پیشگیری از سرطان دارد. این گوشت حاوی لینولئیک، اسید چرب غیر اشباع است که این اسید چرب از تعامل با سایر اسیدهای چرب اشباع نشده جلوگیری می کند و منجر به پیشگیری از سرطان می شود. گوشت شتر تامین کننده انرژی مناسب برای سلول های عصبی است و از این انرژی در بدن برای رفع خستگی مغز، فرسودگی و درد عصبی استفاده می شود.

سرشار از ویتامین

گوشت شتر سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین A و ویتامین B است که باعث حفظ سلامت پوست و سلول های غشای مخاطی انسان می شود؛ همچنین سیستم ایمنی بدن را به مبارزه با عفونت های خارجی برمی انگیزد. ویتامین A مانند آنتی اکسیدانی عمل کرده و از سلول ها در برابر سرطان و سایر بیماری ها محافظت می کند. در بدن انسان، ویتامین B برای تبدیل گلوکز به انرژی مورد نیاز است. همچنین برای عملکرد اساسی سیستم عصبی ضروری است و کمبود آن می تواند منجر به استرس، اضطراب و افسردگی شود. بنابراین گوشت شتر که منبعی سرشار از ویتامین B است، برای افرادی که دچار رخوت و افسردگی هستند، می تواند مفید باشد.

سرشار از آهن

گوشت شتر منبع آهن است. آهن یکی از مواد بنیادی هموگلوبین خون است که خطر ریسک ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد. به همین دلیل به افراد مبتلا به کم خونی سفارش می شود حتما مصرف این گوشت را در لیست تغذیه خود قرار دهند.

جلوگیری از بیماری های قلبی

تمام گوشت های قرمز حاوی مقدار زیادی چربی هستند و  این چربی ها در بدن باعث بروز بسیاری از بیماری های قلبی عروقی از جمله بیماری های قلبی و فشار خون بالا می شود. همانطور که گفته شد گوشت شتر چربی های کمتری دارد، بنابراین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و بیماری هایی مانند چاقی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

خواص گوشت شتر برای قوای جنسی

برای بر طرف نمودن ضعف قوای جنسی، مصرف گوشت شتر توصیه شده است؛ زیرا روی موجود در آن موجب تقویت قوای جنسی می شود.

درمان بسیاری از بیماری ها

گوشت شتر در درمان بیماری های مختلف مفید است این گوشت می تواند تب فصلی، درد سیاتیک و درد شانه را درمان کند، سوپ گوشت شتر می تواند موجب درمان کدر شدن قرنیه و تقویت بینایی شود، از چربی شتر برای کاهش درد بواسیر استفاده می گردد همچنین از چربی موجود در گوشت شتر می توان برای از بین بردن کرم استفاده کرد.

شش یا جگر سفید شتر به سبب خشکی که برخواسته از نوع زندگی این موجود است، در کنار استفاده از عسل می تواند آسم را درمان کند.

کاهش وزن

مطالعات نشان می دهند که گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم از سایر گوشت ها بهتر است، بنابراین مصرف این گوشت برای کاهش وزن سالم و مفید است.

خواص گوشت شتر در بارداری

وجود انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین B، فسفر و کلسیم در گوشت شتر در رشد جنین مؤثر و مفید است، ترکیبات موجود در این گوشت از بسیاری از اختلالات رشد جنین جلوگیری می کند و مصرف آن از زایمان زودرس جلوگیری می کند و در نهایت کالری فوق العاده ای که در گوشت شتر وجود دارد برای بانوان شیرده بسیار مفید است.